Tweede hypotheek 

Kijk hier wat uw maximale hypotheek kan zijn

Wanneer is het nuttig om uw huidige hypotheek te verhogen en in welke situatie is het verstandig om een tweede hypotheek af te sluiten? Ons kantoor kan u hier advies over geven.

huisverzekering-geelExtra lening

Een tweede hypotheek wordt afgesloten als er al een andere hypotheek op uw woning rust. Het kan zijn dat u uw eigen woning gaat verbouwen of dat u achterstallig onderhoud doet. Een tweede hypotheek afsluiten is mogelijk als er sprake is van overwaarde op de woning of als de woning meer waard zal worden in de voorgenomen verbouwing. Uw woning zal hiervoor opnieuw getaxeerd moeten worden, maar als er een ruime overwaarde is, kan ook de in de WOZ-beschikking vermelde executiewaarde als uitgangspunt genomen worden.

Kosten

Omdat de hypotheekrente meestal een stuk voordeliger is dan een persoonlijke lening, is dit de voordeligste manier om een verbouwing te financieren. Het is meestal ook nog voordeliger dan het betalen van een verbouwing met uw spaargeld, omdat de rente in dit geval fiscaal aftrekbaar is. Er zijn wel kosten aan het afsluiten van een tweede hypotheek verbonden. Dit zijn bijvoorbeeld afsluitkosten, notariskosten en taxatiekosten.

Meer informatie

Ook bij het afsluiten van een tweede hypotheek is het belangrijk dat deze perfect op uw situatie aansluit en dat u natuurlijk niet te veel betaalt. Maak daarom nu een afspraak met ons kantoor.