Hypotheeknormen 2018 aangepast

Voor het financieren van een nieuwe koopwoning kon je in 2017 een hypotheek afsluiten tot maximaal 101% van de waarde van je koophuis. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit bedrag in 2018 verlaagd tot maximaal 100% van de waarde van je koophuis. Eventuele overdrachtsbelasting of kosten voor een verbouwing moeten daarom volledig uit eigen zak betaald worden. Een hogere hypotheek blijft wel mogelijk als je de maximale hypotheek wilt verhogen voor energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie, energiezuinige kozijnenen deuren en zonneboilers.

Meer hypotheek voor tweeverdieners!

Gelukkig is er ook goed nieuws! Tweeverdieners kunnen vanaf volgend jaar juist meer lenen. Voor de maximale hypotheek wordt er ook rekening gehouden met het inkomen. Werken jullie allebei? Dan wordt er voor het berekenen van de maximale hypotheek gekeken naar beide inkomens. Het laagste inkomen telt dan gedeeltelijk mee. In 2017 mocht 60% van het laagste inkomen mee worden genomen en in 2018 mag dit laagste inkoen voor 70% worden meegenomen bij de hypotheekaanvraag. Kortom een hogere leencapaciteit!

Wil je weten of de aankoop van een nieuwe woning voor jou haalbaar is? Bel ons dan vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak om de mogelijkheden te bekijken!