Autoverzekering

AUTOBLAUWU moet er natuurlijk niet aan denken dat u betrokken raakt bij een autoongeluk of dat u zelf een ongeluk veroorzaakt. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat u goed nadenkt over uw autoverzekering. Wat voor autoverzekering u wilt afsluiten, hangt af van de risico’s waartegen u uw auto wilt verzekeren.

WA Verzekering

Een WA autoverzekering is een autoverzekering met de minst uitgebreide dekking en is verplicht voor iedereen die een auto bezit. Deze verzekering biedt dekking voor schade die veroorzaakt is aan derden en waarvoor een automobilist wettelijk gezien aansprakelijk voor is. Dit kan dus schade aan andere voertuigen, een vangrails en personen zijn. Schade aan uw eigen auto worden niet vergoed.

Beperkt cascoverzekering

Met een beperkt casco verzekering heeft u de voordelen van een WA verzekering, maar bent u daarnaast ook tegen andere risico’s verzekerd. Dit zijn risico’s zoals diefstal en schade door een storm of bliksem of wanneer u een dier aanrijdt.

Volledige cascoverzekering

Een volledige cascoverzekering wordt ook wel een ‘all riskverzekering’ genoemd. Deze verzekering vergoedt schade aan uw eigen auto, ook als die schade door u zelf is veroorzaakt.

De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van;

  1. Uw leeftijd
  2. Merk en type motorvoertuig
  3. Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  4. Gebruik van de auto, bijvoorbeeld privé of zakelijk. 
  5. Hoeveel schadevrije jaren u al heeft opgebouwd.

 

Wilt u meer informatie over autoverzekeringen? Neem dan nu direct contact contact op met ons.

Wij kunnen u advies geven over de juiste autoverzekering met een scherpe premie.