ACTUEEL

Featured

Marinus Jansen Combipolis

Posted on 26 september 201812 november 2021Categories algemeen, verzekeringen voor particulierenTags

Waarom verzekeren? U verzekert uzelf om een hele simpele reden. U wilt er zeker van zijn dat als u of uw bezittingen iets overkomt, er geld beschikbaar is om de schade te vergoeden. Waardoor er geen financiële problemen ontstaan. Verzekeren is dus eigenlijk een heel eenvoudig principe. Pluspunten Combipolis Met de Marinus Jansen Combipolis stelt u een persoonlijk pakket samen. Zo kunt u in de Combipolis de belangrijkste en noodzakelijke schadeverzekeringen onderbrengen. Met ons als verzekeringsadviseur overlegt u welke verzekeringen … Continue reading “Marinus Jansen Combipolis”

Featured

Handige tip!

Posted on 18 oktober 201623 januari 2021Categories lijfspreuken

Op zoek naar een goed advies? Marinus Jansen Hypotheken en Verzekeringen geeft particulieren, ZZP-ers en bedrijven persoonlijk financieel advies. Met onze jarenlange ervaring kijken wij vakkundig welke VERZEKERINGEN en HYPOTHEKEN bij uw persoonlijke situatie en wensen passen. Niet  alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst!

Handige tips voordat je vertrekt naar je wintersport bestemming

Posted on 4 februari 20224 februari 2022Categories algemeen

Als je op wintersport gaat, wil je graag dat je huis en spullen veilig achterblijven, maar je wilt zelf ook met een veilig gevoel je vakantie doorbrengen. Met de wintersport checklist ga je goed voorbereid op skivakantie.   Is je huis op slot? Laat waardevolle spullen beschermd achter Spullen die niet mee op vakantie gaan, zijn verzekerd met een woonverzekering. Voorkomen is beter dan genezen, dus check of alle ramen en deuren dicht zijn op moment van vertrek. Liggen er … Continue reading “Handige tips voordat je vertrekt naar je wintersport bestemming”

Hypotheek 2022

Posted on 9 december 20219 december 2021Categories algemeen

Hypotheek 2022: een overzicht van de belangrijkste veranderingen Ook in 2022 zijn er weer veranderingen in de regels rondom hypotheken. Zo gaat de maximale hypotheekrenteaftrek verder omlaag en kun je meer lenen als je een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) afsluit. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen. 1. Hypotheekrenteaftrek 2022 De hypotheekrenteaftrek daalt in 2022 opnieuw voor inkomens boven € 69.398. Die mogen nu nog 43% aftrekken bij hun belastingaangifte, maar volgend jaar nog maar 40%. Hetzelfde geldt voor de … Continue reading “Hypotheek 2022”

Ook voor ‘duurhuurders’ is koophuis vaak toch mogelijk

Posted on 2 december 20212 december 2021Categories algemeen

    Het is voor starters niet gemakkelijk om een woning te bemachtigen. In 2014 was 46 procent van de hypotheeksluiters starter, in 2020 was dit nog maar 30%. Moet je nagaan! Een deel van deze groep zit vast in een dure huurwoning Nederland kent ongeveer 350.000 duurhuurders die meer dan een derde van hun netto besteedbaar inkomen aan huur besteden. Eén derde is jonger dan 35 jaar. Deze starters zitten vast in bijvoorbeeld een duur appartement in het centrum, … Continue reading “Ook voor ‘duurhuurders’ is koophuis vaak toch mogelijk”

Hoe kom je na een scheiding van de hypotheek af?

Posted on 28 april 202129 april 2021Categories algemeen, hypotheekvraag

Na een scheiding blijft regelmatig een van de twee partners in de koopwoning wonen. De gezamenlijke hypotheek moet dan op één naam komen te staan. Daarvoor is nodig dat de bank de vertrekkende partner ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid verleent. De bank is dat echter niet verplicht. Een recent voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is dat de ex-partners met elkaar in gesprek blijven om de zaken rondom de eigen woning goed te regelen. Een man en een vrouw gaan in … Continue reading “Hoe kom je na een scheiding van de hypotheek af?”

Meldplicht datalekken

Posted on 18 maart 202118 maart 2021Categories algemeen

Indien een organisatie onbedoeld anderen toegang geeft tot persoonsgegevens van derden en hieruit beveiligingsincidenten kunnen ontstaan, noemen we dit een datalek. Bij een datalek is er sprake van overtreding van de privacywetgeving (AVG). In de meeste gevallen ben je als bedrijf verplicht om hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. In sommige gevallen moeten organisaties het datalek ook melden aan de betrokkenen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt. Hoe ontstaat een datalek? Een datalek ontstaat naar aanleiding van een … Continue reading “Meldplicht datalekken”